Spama Düşmeden Mail Nasıl Gönderilir?

Spama Düşmeden Mail Nasıl Gönderilir?
Spama Düşmeden Mail Nasıl Gönderilir?

Spama düşmeden mail nasıl gönderilir sorusu tüm mail kullanıcılarının ilgi duyduğu bir konudur. Özellikle E-pazarcıların en çok dert konuların başında kullanıcılara göndermiş oldukları e- postalar Spam klasörüne düşmesidir. Spama düşmeden mail nasıl gönderilir sorusuna bir yanıt bulmaya çalışmaktadırlar. Bir işletmenin temsilcisi ya da herhangi bir kişi tarafından kullanıcıya gönderilen e-postlar spam klasörüne yönlendirdikten hemen sonra silinmek için bekler.

Bu durum bazen de kullanıcıların otomatik olarak yönlendirilmesiyle gelen kutusuna düşen e-postalar spama düşer. Aynı anda birden fazla kişiye e-posta gönderilmesi durumunda mailler büyük çoğunlukla spama dönüşür. Bu nedenle toplu olarak tanıtım maili göndermemeniz gerekir. Kurumsal tüm işletmelerin tüm maillerinin önce spam klasörüne daha sonra kara listeye eklenmesinin en temel sebebi de budur.

Satış veya pazarlama departmanında bulunun kişiler e-postalarını tek tek ve farklı zamanlarda kişilere yönlendirmesi gerekir. Bilinçsizce İletilen bu mailler spam olarak belirlendiği için daha profesyonel e-posta bülten sistemine yönelmeniz tavsiye edilir. Kısa bir zaman önce ülkemizde sistemli bir ileti yöntemine geçiş yapıldı. Tüm kurumsal firmalar ve markaların bu yeni ileti yönetim sistemine dahil olması spam sorununu da ortadan kandırmaktadır. Ayrıca bu sistem yönlendirmesiyle izin erişimi sağladığı kriterlere göre mail yönlendirmesi yapılmalıdır.

Spama Düşmeden Mail Göndermek İçin Önemli Kriterler

Spama düşmeden mail göndermek için bilinmesi gereken kimi kriterler vardır. Bunlar şu şekilde sıralanmıştır

  • Alıcıya yönlendirdiğiniz mailler tamamen basit içerikli olmalı.
  • Mail listesi kiralanmamalı veya satın alınmamalı.
  • Size özel temiz IP Mail gönderin.
  • Mail imzası kullanın.
  • İzinsiz eklentilere yer verilmemeli.

Gönderilen her mailde yasaklı hiç bir ek göndermeyin. Mümkün olduğunca bu ekleri minimum seviyede tutmaya çalışın. Yaklaşık olarak 800 KB boyutunun altında okunmalıdır. Bu sınırın üstünde ekleri alıcıya ulaştırabilmek için kendi web sayfanız üzerinden soya indirme linki vermelisiniz. Ayrıca daha büyük dosyalar için WeTransfer tarzındaki profesyonel dosya paylaşım imkanı sunan firmalar aracıyla soyla iletilerinizi yönlendirebilirsiniz. Spam/virüs üreten kişilerin kalmadığı Rar veya Zip gibi dosyaları mümkün olduğunca kullanmamaya dikkat etmenizde fayda var. Söz konusu bu dosyaların veri tabanında kötü amaçlı yazılımlar bulunur. Bu yöntem kişilerin kişisel bilgilerini ele geçirmek için kullanılmaktadır.

Maillerde Spama Düşmemek İçin Hangi Formatı Ne Yapılabilir?

Günümüzde kurumsal işletmelerin başvurmuş olduğu diğer format ise Excel ve ya Word programlarıdır. Bu programların dijital veri tabanında makro yazılımlar bulunur. Bu yazılımdan dolayı yönlendirmiş olduğunuz PDF lerin gerçek dosya boyutuna dikkat etmelisiniz Spama Düşmeden Mail göndermek için Mail imza konusunda da dikkatli davranmasınız. Kullanma açmış olduğunuz firma logosu veya bilgi imajlarının boyutu 40 KB geçmemesi gerekiyor. Ek olarak bir de SSL sunucusuyla yüklenmelidir.

Eklenti olarak gönderdiğiniz dosyaların gerçek boyutu oldukça az ise script dönüştürür . Buda maillerinizin spam olarak algılanmasına sebebiyet verir. Hala mailleriniz spam klasörüne düşüyorsa muhakkak içerikleri basitleştirin. İçeriklerinizde web ögeleri yer vermemeye çalışın. Spam fitreleri çoğu zaman video, form ve button gibi maillere izin vermemektedir.

Öte yandan mail adresi kiralamak veya satın almakta hiçte iyi bir sonuç doğurmayacaktır. Genelde bu adresler güncellemediği için mailleri direk olarak spama daha sonra blacklist atar. Aynı şekilde web sayfasında paylaşılan ve güncel olmayan mailler de sizi kolayca spam olarak dönüş sağlayacaktır.

Mail Neden Spma veya Kara Listeye Düşer?

Yapılan bir araştırma analizine göre iletilen e-postaların % 90 oranında spam olarak algılandığından spam klasörüne yönlendirilmektedir. Genellikle bu e-postaların Kişiye gönderiliş amacı içerik okutma, görüntüleme, bilgi yönlendirme ve reklam izletme gibi amaçlarla gönderilmektedir. Tabii ki de her temsilci veya kişi mail gönderirken farklı amaçlar gütmektedir. Öte yandan alıcının izni olmadan İletilmiş tüm e postalar gereksiz mail kavramı adı altında toplanmaktadır. burada dikkat edilmesi gereken en temel husus e-mail iletisini trojen gibi virüs kodlarıyla iletiyi yönlendirmek gerekir. Spam filtrelerine takılmamak için kurumsal firma temsilcisi veya kişisi mail gönderirken birtakım kurallara dikkat etmesi gerekir. Neden gönderilen maillerin spam klasörünü takıldığını inceleyecek olursak bu nedenlerden bazıları şunlardır;

  • Kullanıcıya iletmiş olduğunuz e-posta adreslerinin aktif olmaması
  • Yönlendirdiğiniz e-postanın alıcının izni olmadan gönderilmesi
  • Veri tabanınızın çok fazla e-posta ya da toplu gönderilmesi
  • IP ya da Domain güvenliğinin sağlıklı veri içermemesi
  • İletilerinizin spam içeren maillerle benzerlik göstermesi
  • Web site, .biz, xyz vb. Kimi domain uzantıların olması

Bu gibi durumlar maillerin spam klasörüne manuel yönlendirilmesinin yüksek ihtimali sebepleridir. Bunlara ek olarak ayrıştırma işaretleri de spam olabilme ihtimallerini artırmaktadır. Öte yandan ayrıştırma işaretleri içeren domain isimleri kimi zaman asıl domainlere benzeyebilmek için kötü niyetli dağıtıcılar tarafından kullanılır.

Spama Düşmeden Mail Nasıl Gönderilir? makalemizin sonuna geldik. Bu tarz sorun çözümü hakkında daha fazla makale için https://girismail.com/  sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın